Meteen naar de inhoud

Geschiedenis 40 jaar Stadspolders compleet

Het laatste hoofdstuk is nu eindelijk ook toegevoegd. Veertig jaar Stadspolders, plus de eeuwen daarvoor, zijn nu beschreven in 7 hoofdstukken. Maar er kunnen natuurlijk nog hiaten in zitten, belangrijke gebeurtenissen die ik gemist heb, of kleine (of grote) foutjes. Die mogen (graag zelfs) doorgegeven worden via de link op deze pagina. Ik ben van plan regelmatig nieuwe updates te maken.

Ik ben helemaal geen historicus en woon zelf ook niet 40 jaar in de Stadspolders maar pas sinds 1995. De belangrijkste bron is voor mij dan ook de Polderkrant geweest, waar ik vanaf de oprichting in 1997 samen met veel andere vrijwilligers aan heb meegewerkt en waarbij we toen met veel mensen gesproken hebben die hier al veel langer woonden. Het motto van de krant is vanaf het begin: “Voor de wijk, door de wijk” en zo moet het ook met deze geschiedenis gaan. Ik ben dus nog steeds heel bij met verbeteringen, toevoegingen en wellicht ook toepasselijke foto’s. Hierbij dank ik alle mensen die dat ook al gedaan hebben. Zo wordt het een verhaal door en voor iedereen.

Geschiedenis eindigt nooit. Elke nieuwe dag is de volgende dag alweer geschiedenis. En over 10 jaar mag er natuurlijk weer een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd worden. Of misschien al eerder. Maar dat mag ook iemand anders doen. Dat zou ik echt leuk vinden.

Veel leesplezier toegewenst.

Met vriendelijke groeten,

Henk van der Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *