Meteen naar de inhoud

De geschiedenis van Stadspolders breidt zich nog steeds langzaam uit.

De Geschiedenis van 40 jaar Stadspolders breidt zich nog steeds uit, maar niet omdat omdat er elk jaar weer een jaar bij komt. Veertig jaar Stadspolders eindigt gewoon in 2020, veertig jaar na het slaan van de eerste paal eind 1980. Misschien dat ik dat volgende hoofdstuk over tien jaar nog eens ga schrijven. Geschiedenis kan je pas schrijven als je er afstand van kan nemen. Dat volgende hoofdstuk zou dan natuurlijk moeten beginnen met corona, maar daar zitten we nog helemaal in. Helaas is dat dus nog geen geschiedenis.

In de laatste update zijn wel een paar nieuwe verhalen verwerkt die me toegestuurd zijn en een paar feitjes die ik zelf nog gevonden heb. Over de Bildersteeg bijvoorbeeld, een heel interessante steeg waarvan de geschiedenis zelfs teruggaat tot in de Middeleeuwen. Toen was het niet alleen een grensweg maar ook een Tolsteeg, waarvoor dus tolgeld betaald moest worden. De weg werd dan ook bewaakt door soldaten. De steeg liep toen veel verder naar het noorden door.

Ook in de latere hoofdstukken heb ik was omissies aangevuld en een paar aanvullingen geschreven. Zoals over de scholen in onze wijk. Daar had ik nog weinig over geschreven. Ik dank daarvoor ook de mensen die mij daarbij geholpen hebben. En ook verbeteringen hebben aangegeven. Dat stel ik ook heel erg op prijs. Via het contactformulier kan je contact met me opnemen. Want alleen zo wordt dit een verhaal dat niet alleen over de Stadspolders gaat, maar door heel Stadspolders geschreven wordt. Dat is mijn doel.

Ik publiceer steeds nieuwe updates in de week voordat de Polderkrant uitkomt, in dit geval dus de junikrant 2021.

Henk van der Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *